• ELEKTRO
    TECHNIEK VACATURES

    Ben jij op zoek naar een baan in de elektrotechniek?

Banen voor operators en technici in Noord-holland

Elektrotechniek Vacatures

Ben je op zoek naar een vacature in de elektrotechniek? Wil je je carrière binnen dit vakgebied starten of voortzetten als bijvoorbeeld elektromonteur, storingsmonteur of allround monteur? Of je nu recent je MBO-opleiding hebt afgerond of al ervaring hebt in de elektrotechniek en op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, wij hebben diverse functies beschikbaar. Ons aanbod van elektrotechnische vacatures biedt mogelijkheden voor zowel starters als ervaren technici. Ontdek de beschikbare functies hieronder en solliciteer direct! Mocht de juiste vacature er momenteel niet tussen staan, laat dan je gegevens achter, en wij zullen je bijstaan in je zoektocht naar de perfecte match!
Totaal {{ ItemsCount }} vacatures
{{ItemsCount}} vacatures reset

WIL JE WETEN HOE JE AAN DE SLAG KAN BIJ PROFMATCH?

Welkom bij ProfMatch, jouw partner in de wereld van techniek en procesindustrie. Als gespecialiseerd recruitmentbureau in Noord-Holland en groot Amsterdam brengen wij talentvolle kandidaten in contact met boeiende mogelijkheden binnen de techniek en procesindustrie. Of je nu een vaardige operator, een bekwame monteur technische dienst, of een toegewijde logistiekmedewerker bent, bij ons vind je de perfecte match. Wij begrijpen dat het vinden van de juiste vacature cruciaal is voor jouw carrière, en daarom richten wij ons op het matchen van talent met de meest geschikte posities in deze dynamische sectoren. Ontdek de mogelijkheden bij ProfMatch en zet de volgende stap in jouw professionele reis.

Heb jij nog vragen over de elektrotechniek?

Vind hier alles wat je moet weten over de elektrotechniek!


Wat is elektrotechniek?

Elektrotechniek is een technische discipline die zich richt op het ontwerpen, installeren en onderhouden van elektrische systemen, apparaten en apparatuur. Het omvat een breed scala aan werkzaamheden die te maken hebben met elektriciteit, van het ontwikkelen van elektronische schakelingen tot het installeren van elektrische bedrading in gebouwen en machines.


Wat valt er onder elektrotechniek?

Binnen elektrotechniek zijn er diverse specialisaties en vaardigheden. Dit kan variëren van het ontwerpen van elektrische systemen en apparaten tot het uitvoeren van onderhoud en reparaties aan elektrische installaties. Voorbeelden van functies binnen deze discipline zijn elektrotechnisch monteur, elektrisch engineer, automatiseringstechnicus en elektronicaspecialist. Bij ProfMatch richten wij ons vooral op de elektromonteurs, beveiligingsmonteurs, monteur technische dienst, servicemonteur, assemblagemedewerker en inspecteurs.


Wat is het salaris van iemand in de elektrotechniek?

Het salaris in de elektrotechniek varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder ervaring, opleidingsniveau, locatie en specialisatie binnen de sector. Over het algemeen biedt de elektrotechniek aantrekkelijke salarissen, vooral voor goed opgeleide en ervaren professionals. In Nederland ligt het gemiddelde salaris van een elektrotechnisch monteur tussen de €2.500 en €4.000 per maand, afhankelijk van ervaring en certificeringen.


Welke opleidingen heb je nodig voor de elektrotechniek?

Om een carrière in de elektrotechniek te starten, is een relevante opleiding op mbo- of hbo-niveau vereist, zoals elektrotechniek, energietechniek of industriële automatisering. Deze opleidingen bieden de nodige theoretische kennis en praktische vaardigheden om te werken binnen deze sector. Het is ook belangrijk om bekend te zijn met veiligheidsvoorschriften en -normen, zoals Vca-certificering en NEN-cursussen, om veiligheid op de werkvloer te waarborgen.


Doorgroeimogelijkheden binnen de elektrotechniek

Binnen de elektrotechniek kan je doorgroeien naar functies waarbij je een meer leidinggevende rol krijgt. Zo is het mogelijk om door te groeien naar hoofd technische dienst of Allround elektromonteur. Deze functies geven je meer verantwoordelijkheid, waarbij je een klein team moet sturen en opleiden naar volwaardige monteurs.


Eigenschappen van een elektrotechnicus

Als elektrotechnicus heb je bepaalde kenmerken die essentieel zijn voor het uitvoeren van je werk. Zo is een elektrotechnicus gedisciplineerd, heeft technisch inzicht en kan anticiperen op problemen. Tot slot heeft een elektrotechnicus oog voor detail en accuratesse. Dit is noodzakelijk voor het uitvoeren van hun beroep. Omdat een elektrotechnicus bezig is met elektra moet dit op een veilige en accurate manier gebeuren.


Waarom een baan in de elektrotechniek vinden bij ProfMatch?

Bij ProfMatch staat jouw professionele ontwikkeling en tevredenheid centraal bij het vinden van een nieuwe baan in de elektrotechniek. We streven ernaar om een persoonlijk proces met je te doorlopen, waarbij we jouw wensen en behoeften in kaart brengen en actief op zoek gaan naar de ideale match. Ons doel is om vacatures te vinden die uitzicht bieden op een vast contract en mogelijkheden voor doorgroei. Als jouw ideale vacature niet beschikbaar is, moedigen we je aan om een open sollicitatie met ons aan te gaan zodat we samen kunnen kijken naar passende mogelijkheden.

Heb je een vraag voor ons?

Stel ze direct

Hans  van Stijn Hans van Stijn 06 40 47 32 58
Senior Consultant Techniek
Hessel van Wieringen Hessel van Wieringen 06 50 55 00 99
Senior Consultant Techniek