• ELEKTRO
    MONTEUR

    VACATURES

    Laat jouw gegevens achter en wij gaan kijken of wij jouw droombaan kunnen vinden

Banen voor Elektromonteurs

Elektromonteur vacatures

Ontdek de dynamische wereld van elektrotechniek met ProfMatch als jouw betrouwbare gids naar boeiende carrièremogelijkheden. Als gespecialiseerd recruitmentbureau begrijpen wij de cruciale rol van elektromonteurs in het vormgeven van moderne technologie. Als elektromonteur ben je de sleutelfiguur die elektrische systemen tot leven brengt en onderhoudt. Bij ProfMatch zijn we toegewijd aan het verbinden van getalenteerde elektromonteurs met opwindende kansen binnen diverse industrieën. Of je nu bedreven bent in het installeren van bedrading of het troubleshooten van complexe elektronica, wij streven ernaar om jouw vaardigheden te matchen met de perfecte elektromonteurpositie. Verken de mogelijkheden met ProfMatch en laat ons je helpen om jouw carrière in de elektrotechniek naar nieuwe hoogten te brengen.
Totaal {{ ItemsCount }} vacatures
{{ItemsCount}} vacatures reset

WIE ZIJN WIJ?

ProfMatch

Welkom bij ProfMatch, jouw partner in de wereld van techniek en procesindustrie. Als gespecialiseerd recruitmentbureau in Noord-Holland en groot Amsterdam brengen wij talentvolle kandidaten in contact met boeiende mogelijkheden binnen de techniek en procesindustrie. Of je nu een vaardige operator, een bekwame monteur, of een toegewijde logistiekmedewerker bent, bij ons vind je de perfecte match in de techniek en procesindustrie. Wij begrijpen dat het vinden van de juiste vacature cruciaal is voor jouw carrière, en daarom richten wij ons op het matchen van talent met de meest geschikte posities in deze dynamische sectoren. Ontdek de mogelijkheden bij ProfMatch en zet de volgende stap in jouw professionele reis.


Extra informatie nodig?

Hieronder vind je alles over Elektromonteurs & Elektrotechniek


Wat is een elektromonteur

Als elektromonteur werk je in de techniek en houd je je bezig met het sleutelen aan diverse elektronische installaties. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud, reparatie en testen van verschillende installaties, zodat specifieke systemen en diensten goed kunnen functioneren. Voor de functie van elektromonteur worden verschillende benamingen gebruikt, zoals monteur elektrotechniek, monteur elektrische installaties en elektricien. Het enige verschil tussen deze benamingen is vaak de branche waarin ze actief zijn. Monteurs werken over het algemeen meer in de industrie, terwijl elektriciens zich vaak richten op woningen en bedrijfspanden.

Als elektromonteur ben je betrokken bij diverse taken, waaronder:
Aanleggen van elektriciteit: Bij de bouw van nieuwe industrieterreinen of bedrijfspanden is vaak een volledig nieuw elektriciteitsnetwerk nodig. Oplossen van storingen: Als er een storing optreedt in een van de elektronische machines, ben jij degene die het probleem identificeert en oplost. Onderhoud van elektronische apparaten, bedradingen en schakelmateriaal: Elektronische machines worden voortdurend gebruikt, waardoor regelmatig onderhoud nodig is om dit proces langdurig vol te kunnen houden. Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze taken? Solliciteer dan direct! Er worden momenteel veel Elektromonteurs gezocht in de industrie. Vergelijk onze vacatures in onze vacatureslijst!


De precieze werkdag van een elektromonteur, zo ziet jou dag eruit!

De dag van een elektromonteur begint net als die van iedere andere werknemer, met een bakje koffie. Daarna arriveer je op je werk en begint de dag. Afhankelijk van de functie kan de dag beginnen met het onderhouden van installaties. Dit kan zowel flexibel zijn, waarbij je naar verschillende fabrieken rijdt om daar installaties te onderhouden, of bij één specifieke fabriek. Tijdens je werk kom je vaak in contact met verschillende collega's, zoals operators, monteurs, metaalbewerkers en logistiek medewerkers.

Tijdens de lunchpauze kun je met je collega's bijpraten over het weekend. Daarna ga je weer volop aan de slag met het onderhouden, repareren en testen van elektronische installaties. De dag vliegt voorbij, omdat de diverse installaties ervoor zorgen dat geen dag hetzelfde is. Rond vijf uur is het tijd om de stekker eruit te trekken en naar huis te gaan!


Wat is het salaris van een elektromonteur?

De taken van een elektromonteur klinken natuurlijk super interessant, maar wat komt erbij kijken op het gebied van salaris? Gemiddeld verdient een elektromonteur tussen de €2.800 en de €3.400 bruto per maand, wat neerkomt op een gemiddeld jaarinkomen van €37.200 bruto.

Dit bedrag is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Het salaris van een elektromonteur kan variëren op basis van onder andere de jaren ervaring die je hebt opgedaan, de gevolgde opleidingen en eventuele extra trainingen of cursussen. Wil je specifiek weten wat jij gemiddeld zou kunnen verdienen? Gebruik dan de salarischecker van de intermediair (link).
Daarnaast komt er nog iets bij kijken met betrekking tot het salaris, namelijk de bedrijfsauto. Elektromonteurs kunnen ook als servicemonteurs worden aangenomen, waarbij ze van klant tot klant gaan om bij verschillende bedrijven elektronische machines of installaties te repareren. Sommige bedrijven bieden hierbij een bedrijfsauto aan of verstrekken een bonus om je eigen auto te vergoeden. Dit kan variëren afhankelijk van het bedrijf dat de vacature aanbiedt.


Wat verdient een elektromonteur netto?

Het nettoloon van een elektromonteur varieert en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals belastingaftrek en pensioenbijdragen. Over het algemeen kan het nettoloon aanzienlijk lager uitvallen dan het brutoloon. Als we bijvoorbeeld kijken naar een bruto maandsalaris van €3.300 voor een elektromonteur, kan het nettoloon doorgaans rond de €2.600 liggen. Het is belangrijk op te merken dat deze schatting een algemene indicatie is en dat individuele omstandigheden, waaronder persoonlijke aftrekposten, van invloed kunnen zijn op het uiteindelijke nettoloon.


Wat is het verschil tussen een Elektricien en elektromonteur?

Elektricien en elektromonteur zijn beide professionals in de elektrische sector, maar ze hebben specifieke taken die hen onderscheiden. Over het algemeen richt een elektricien zich op het installeren, onderhouden en repareren van elektrische systemen in woningen en gebouwen. Elektriciens zijn vaak gespecialiseerd in huishoudelijke elektrische installaties en kunnen betrokken zijn bij het aanleggen van bedrading, het plaatsen van stopcontacten en het oplossen van elektrische problemen in residentiële omgevingen.

Aan de andere kant heeft een elektromonteur een bredere rol. Naast het installeren en onderhouden van elektrische systemen in woningen, werkt een elektromonteur ook vaak in industriële omgevingen. Elektromonteurs kunnen verantwoordelijk zijn voor het monteren van complexe elektrotechnische installaties in fabrieken, productieomgevingen of andere industriële faciliteiten. Ze kunnen bijvoorbeeld machines aansluiten, schakelpanelen installeren en zorgen voor de goede werking van elektrische systemen op grotere schaal.

Kortom, terwijl een elektricien zich doorgaans richt op huishoudelijke elektrische behoeften, heeft een elektromonteur een breder werkterrein, inclusief industriële toepassingen.


Doorgroeimogelijkheden als elektromonteur

Naast de genoemde leidinggevende rollen zijn er ook andere mogelijkheden voor groei in de carrière van een elektromonteur. Enkele van deze mogelijkheden omvatten:

1. Specialisatie: Als elektromonteur kun je ervoor kiezen om je te specialiseren in een specifiek gebied binnen de elektrotechniek. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van industriële automatisering, energietechniek, of hernieuwbare energie. Door je te specialiseren, kun je je expertise verdiepen en aantrekkelijker worden voor specifieke projecten.

2. Certificeringen: Het behalen van relevante certificeringen kan je kansen vergroten. Certificaten zoals VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers) of specifieke certificaten voor bepaalde apparatuur of systemen kunnen je geloofwaardigheid vergroten en je in aanmerking laten komen voor complexere projecten.

3. Ondernemerschap: Voor degenen die ondernemend zijn, is het starten van een eigen elektrotechnisch bedrijf een mogelijkheid. Hierbij kun je niet alleen elektromonteurstaken uitvoeren, maar ook verantwoordelijk zijn voor het runnen van een eigen onderneming.

4. Opleiding en Training: Blijf op de hoogte van nieuwe technologieën en ontwikkelingen in de elektrotechniek door middel van continue opleiding en training. Dit kan je niet alleen helpen bij het uitvoeren van je huidige taken, maar ook bij het vergroten van je inzetbaarheid voor meer geavanceerde projecten.

Het is belangrijk om te erkennen dat groeimogelijkheden vaak afhangen van individuele interesses, vaardigheden en inzet. Door voortdurend te streven naar verbetering en kansen te benutten, kunnen elektromonteurs hun carrière naar nieuwe hoogten tillen.


Soorten Elektromonteurs

Er zijn verschillende soorten elektromonteurs waar je voor kunt kiezen, waaronder residentiële, commerciële en industriële elektromonteurs. Residentiële elektromonteurs: Deze richten zich op het aanleggen en onderhouden van elektrische systemen in huizen en appartementen. Commerciële elektromonteurs: Deze zijn gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van elektrische systemen in zakelijke gebouwen zoals kantoren, winkelcentra en hotels. Industriële elektromonteurs: Deze hebben expertise in het installeren en onderhouden van elektrische systemen in fabrieken, productie-installaties en andere industriële omgevingen. Je kunt je specialiseren op basis van je voorkeur en interesses in deze verschillende werkomgevingen.


Werken als Elektromonteur

Werken als elektromonteur biedt diverse voordelen. Ten eerste geniet je van een gevarieerde werkomgeving, variërend van bouwplaatsen tot residentiële locaties. Deze diversiteit maakt het werk interessant en biedt de mogelijkheid om verschillende projecten aan te pakken. Ten tweede zijn er uitgebreide groeimogelijkheden beschikbaar. Door aanvullende opleidingen en certificeringen te behalen, kunnen elektromonteurs zich specialiseren in gebieden zoals duurzame energie of automatisering. Het oplossen van complexe elektrische problemen, wat het derde voordeel is, biedt voldoening en draagt bij aan de veilige werking van systemen. Daarnaast genieten elektromonteurs van stabiele werkgelegenheid, aangezien de vraag naar hun vaardigheden constant is. Tot slot biedt het werk als elektromonteur de mogelijkheid om handvaardigheid en creativiteit te benutten bij het vinden van praktische oplossingen voor installatie-uitdagingen. Dit maakt het beroep niet alleen stabiel, maar ook aantrekkelijk voor diegenen die graag met hun handen werken en van afwisseling houden.


Opleidingen voor elektromonteurs

Er zijn diverse opleidingen beschikbaar voor elektromonteurs om hun vaardigheden te ontwikkelen en het vak te beoefenen. Onder andere:

Mbo-opleidingen: Er zijn mbo-opleidingen op niveau 2, 3 en 4 in de richting van techniek of elektronica. Deze opleidingen bieden een solide basis voor het vakgebied.

Certificaten: Elektromonteurs kunnen verschillende certificaten behalen om hun expertise aan te tonen. Voorbeelden hiervan zijn een VCA-diploma (veilig werken) of een NEN-veiligheidsdiploma.

Rijbewijs B: Veel werkgevers waarderen het als elektromonteurs in het bezit zijn van een rijbewijs B. Dit is handig omdat elektromonteurs vaak van de ene locatie naar de andere moeten reizen om installaties te repareren, onderhouden en testen.

Het volgen van deze opleidingen en het behalen van certificaten kan de kansen vergroten en de vaardigheden van een elektromonteur verbeteren.


Wat verdient een 1e monteur Elektro?

Het salaris van een 1e monteur Elektro kan inderdaad hoger liggen dan dat van een beginnende elektromonteur, en het varieert doorgaans. Gemiddeld genomen ligt het salaris van een 1e monteur Elektro tussen de €2.700 en €4.000 bruto per maand. Het exacte salaris kan afhangen van factoren zoals ervaringsniveau, specifieke vaardigheden, verantwoordelijkheden in de functie, locatie en het beleid van de werkgever. Het is belangrijk om te weten dat deze bedragen indicatief zijn en dat salarissen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en bedrijven.


Wat verdien je met hbo elektrotechniek?

Het salaris voor iemand met een hbo-diploma elektrotechniek kan variëren, maar ligt doorgaans tussen de €2.900 en €4.500 bruto per maand, afhankelijk van verschillende factoren zoals ervaring en de specifieke functie binnen het vakgebied elektrotechniek. Het is belangrijk op te merken dat deze bedragen indicatief zijn en dat individuele salarissen kunnen variëren op basis van de specifieke omstandigheden, het bedrijf en de regio waarin men werkt.


Hoe noem je een elektromonteur?

Een elektromonteur wordt vaak aangeduid met verschillende benamingen die zijn expertise in elektrotechniek benadrukken. In de volksmond staat een elektromonteur bekend als een elektricien of een installateur van elektrotechnische systemen. Andere termen die regelmatig worden gebruikt om naar een elektromonteur te verwijzen, zijn monteur elektrotechniek, elektramonteur en elektronica monteur. Bovendien kan de term elektrotechnicus worden gebruikt om iemand met uitgebreide kennis en vaardigheden op het gebied van elektrotechniek aan te duiden. Een elektromonteur is vaak betrokken bij het installeren en onderhouden van elektrische systemen, en kan ook worden aangeduid als een elektrisch installateur, elektrisch specialist of elektrowerker, afhankelijk van het specifieke werkgebied en de verantwoordelijkheden. De bredere term "energie- en installatietechnicus" kan ook worden gebruikt om de veelzijdigheid van het werk van een elektromonteur te beschrijven, inclusief installatie en onderhoud van diverse elektrische systemen.

Wat verdient een chef monteur elektrotechniek?

Het salaris van een chef-monteur elektrotechniek kan inderdaad variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder ervaring, locatie, het bedrijf waarvoor ze werken en het niveau van verantwoordelijkheid dat aan de functie is gekoppeld. Over het algemeen kan het salaris echter vallen binnen het bereik dat je hebt genoemd, tussen €3.000 en €5.000 bruto per maand.

Enkele factoren die van invloed kunnen zijn op het salaris van een chef-monteur elektrotechniek zijn:

1. Ervaring: Meer ervaring in de branche kan leiden tot een hoger salaris. Een chef-monteur met jarenlange ervaring heeft mogelijk meer verantwoordelijkheden en expertise, wat kan resulteren in een hoger salaris.

2. Specialisaties: Indien de chef-monteur gespecialiseerd is in bepaalde gebieden, zoals automatisering, energietechniek, of andere gespecialiseerde sectoren binnen de elektrotechniek, kan dit ook van invloed zijn op het salaris.

3. Opleidingsniveau: Hogere opleidingsniveaus, zoals aanvullende certificeringen of een diploma op hoger niveau, kunnen het salaris van een chef-monteur elektrotechniek beïnvloeden.

4. Bedrijfsgrootte en Locatie: Werken voor een groot bedrijf of in een regio met een hoger kostenpeil kan het salaris verhogen.

5. Leidinggevende Verantwoordelijkheden: Als een chef-monteur verantwoordelijk is voor het leiden van een team of het managen van projecten, kan dit ook leiden tot een hoger salaris.

Het is belangrijk om te weten dat deze cijfers algemene schattingen zijn en dat de salarissen daadwerkelijk kunnen variëren afhankelijk van individuele omstandigheden en marktomstandigheden. Het is altijd raadzaam om specifieke gegevens te raadplegen op basis van de locatie en de industrie waarin de chef-monteur werkzaam is.

Hoe moet ik solliciteren op een elektromonteur vacature?

Bij ProfMatch kun je op verschillende manieren solliciteren. Klik hier om naar onze vacatures te gaan. Kies een vacature die je interessant lijkt en solliciteer direct door op de knop boven- of onderaan de pagina te klikken. Wil je liever een open sollicitatie sturen? Klik dan hier om te beginnen. We vragen je om je contactgegevens, cv en een korte toelichting/motivatie waarom jij geschikt bent voor ons.


voordelen werken als elektromonteur via ProfMatch

De voordelen van werken als elektromonteur via ProfMatch zijn aanzienlijk. We bieden ondersteuning van specialisten die altijd paraat staan om je te helpen bij het vinden van een nieuwe baan. We nemen jouw wensen en behoeften serieus in het proces, zodat je een baan vindt die echt bij je past. Als specialisten in de procesindustrie en techniek begrijpen we de sector goed, waardoor we effectief met je kunnen communiceren en begrijpen waar je mogelijk tegen aanloopt. Dit maakt het hele proces van het vinden van een geschikte baan soepeler en beter afgestemd op jouw persoonlijke en professionele doelen.

Heb je een vraag voor ons?

Stel ze direct

Hans  van Stijn Hans van Stijn 06 40 47 32 58
Senior Consultant Techniek
Hessel van Wieringen Hessel van Wieringen 06 50 55 00 99
Senior Consultant Techniek

STAAT JOUW JOB ER NIET TUSSEN?

Geen nood. Samen vinden wij 'm.

We willen een paar dingen van je weten. Daarna zoeken we met jou de baan waar je echt in thuis bent. Klik!
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.