Banen voor logistiek medewerkers

Logstiek Medewerker vacatures

Ontdek nieuwe kansen in de logistiek als Logistiek Medewerker, waar we op zoek zijn naar een toegewijde teamspeler met sterke organisatorische vaardigheden. Als Logistiek Medewerker vervul je een sleutelrol in het stroomlijnen en coördineren van goederenstromen, waarbij efficiëntie en nauwkeurigheid centraal staan. We begrijpen dat jouw talent en toewijding de basis vormen voor een succesvolle logistieke operatie. Word een waardevolle schakel in de wereld van de procesindustrie en draag bij aan een gestroomlijnde toekomst.
Totaal {{ ItemsCount }} vacatures
{{ItemsCount}} vacatures reset

WIE ZIJN WIJ?

PROFMATCH

Welkom bij ProfMatch, jouw partner in de wereld van techniek en procesindustrie. Als gespecialiseerd recruitmentbureau in Noord-Holland en groot Amsterdam brengen wij talentvolle kandidaten in contact met boeiende mogelijkheden binnen de techniek en procesindustrie. Of je nu een vaardige operator, een bekwame monteur, of een toegewijde logistiekmedewerker bent, bij ons vind je voor iedere functie in de techniek of procesindustrie de perfecte match. Wij begrijpen dat het vinden van de juiste vacature cruciaal is voor jouw carrière, en daarom richten wij ons op het matchen van talent met de meest geschikte posities in deze dynamische sectoren. Ontdek de mogelijkheden bij ProfMatch en zet de volgende stap in jouw professionele reis.


Extra informatie nodig?

Hieronder vind je alles over de Logistiek

Wat is een logistiek medewerker:

Een logistiek medewerker richt zich op het stroomlijnen van zowel inkomende als uitgaande goederenstromen. Dit betekent dat een logistiek medewerker zich bezighoudt met het gehele proces in het magazijn. Een logistiek medewerker heeft dus een gevarieerd palet aan werkzaamheden die iedere dag moeten worden gedaan.


Welke werkzaamheden heeft een logistiek medewerker:

Een logistiek medewerker richt zich op uitvoerende en organiserende werkzaamheden. Een logistiek medewerker is verantwoordelijk voor alle logistieke processen. De functie van logistiek medewerker komt vooral voor bij productiebedrijven, transportbedrijven, groothandels en distributiecentra. Logistieke processen kunnen bestaan uit levering, opslag en verzending van goederen.


Het gemiddelde salaris van een logistiek medewerker:

Een belangrijke vraag voor werkzoekenden of latent zoekende logistiek medewerkers is hoeveel ze gaan verdienen. Wij hebben verschillende werkgevers in onze kring. Het salaris verschilt per werkgever, maar kijkend naar een gemiddelde zien we dat het tussen de €2.286 en €2.732 bruto per maand ligt. Hier komen ook nog verschillende toeslagen bij waar een logistiek medewerker recht op heeft. Naast het basissalaris kunnen logistiek medewerkers profiteren van secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bonussen, vakantiedagen, pensioenregelingen en andere voordelen.


Welke mogelijkheden liggen er verder dan logistiek medewerker?

Logistiek medewerkers kunnen doorgroeien naar verschillende andere functies. Binnen de logistiek kan een logistiek medewerker doorgroeien naar een Logistiek Teamleider of Logistiek Supervisor. Deze twee functies komen met meer verantwoordelijkheid. Een Logistiek Teamleider houdt toezicht op een team en coördineert met zijn team om de logistieke processen uit te voeren. Een logistiek supervisor kijkt verder dan het heden en gaat op zoek naar het verbeteren van de goederenstroom.

Voor deze functies zijn verschillende opleidingen en trainingen nodig. Deze opleidingen kunnen gevolgd worden bij verschillende opleidingsinstituten. Hier worden verschillende dagcursussen gegeven om jou te helpen groeien tot een competente logistiek medewerker.


Soorten logistiek medewerkers:

Er zijn verschillende functies die vallen onder logistiek medewerker. Deze functies zijn rollen die helpen met het uitvoeren van het gehele goederenproces. In veel gevallen heb je als logistiek medewerker overlap met andere functies zoals magazijnmedewerker, orderpicker, heftruckchauffeur, reachtruckchauffeur, lader/losser en expeditie medewerker.


Opleidingen voor logistiek medewerker:

Voor de positie van logistiek medewerker is het niet vereist dat je een opleiding hebt afgerond. Echter, als je een voorsprong wilt hebben op andere sollicitanten, is het raadzaam om een opleiding logistiek op mbo-niveau 2 te overwegen. De duur van deze opleiding varieert, afhankelijk van de gekozen school en het programma, maar beslaat over het algemeen één tot twee jaar.

Na het voltooien van deze opleiding kun je doorgroeien naar de functie van logistiek teamleider op mbo-niveau 3, gevolgd door de rol van logistiek supervisor op mbo-niveau 4. Ten slotte biedt een hbo-opleiding de laatste mogelijkheid tot doorgroei, waarbij je uiteindelijk logistiek manager kunt worden.


Eigenschappen en competenties logistiek medewerker:

Als logistiek medewerker vallen bepaalde eigenschappen en competenties op. Deze professionals zijn doorgaans oplossingsgericht en beschikken over sterke probleemoplossende vaardigheden. Daarnaast tonen ze organisatorische kracht, bezitten ze goede communicatieve vaardigheden en kunnen ze effectief samenwerken met anderen. Logistiek medewerkers hebben oog voor detail, zijn stressbestendig en tonen flexibiliteit in hun werk. Als deze beschrijving bij jou past, nodigen we je uit om de vacatures voor logistiek medewerker te bekijken en nu te solliciteren.


Waarom is werken in de logistiek leuk?

Logistiek werk biedt veel variatie; elke dag is anders. Logistieke functies omvatten vaak diverse taken en verantwoordelijkheden, wat het werk buitengewoon afwisselend maakt. De logistieke sector heeft een veelbelovende toekomst, aangezien de groeiende vraag naar logistieke diensten, met name door de toenemende populariteit van online winkels, de sector stimuleert.

Binnen de logistiek zijn er tal van mogelijkheden voor loopbaangroei, zowel binnen hetzelfde bedrijf als bij andere ondernemingen in de logistieke sector. Deze bedrijfstak is alomtegenwoordig, variërend van kleine dorpen tot grote steden en van havens tot luchthavens.

Logistiek werk is niet alleen gevarieerd, maar ook essentieel. Zonder toegewijde logistieke medewerkers zouden producten niet bij de klant kunnen belanden, waardoor deze medewerkers een onmisbare schakel vormen in het distributieproces. Goed nieuws voor degenen zonder diploma: in de logistiek zijn er diverse functies beschikbaar waar je zonder diploma kunt beginnen.

De logistieke sector bevordert een sterke samenwerking, waardoor je snel een goede band opbouwt met collega's. Met een breed scala aan functies, zoals orderpicker, magazijnmedewerker, chauffeur, machine-operator of administratief medewerker, biedt de logistiek een uitgebreide reeks carrièremogelijkheden


Voordelen van werken als logistiek medewerker via ProfMatch:

Werk vinden bij ProfMatch is niet alleen heel gemakkelijk; wij streven ernaar om het beste aanbod op tafel te leggen. Alle processen van het zoeken tot aan het tekenen worden door ons gedaan, zonder dat je ervoor hoeft te betalen! Daarnaast willen wij jou ook zekerheid bieden. Daarom presenteren wij jou vacatures die uitzicht hebben op een vast contract. Ben je enthousiast geworden over de functie van logistiek medewerker? Bekijk dan hier nog eens alle vacatures!

Heb je een vraag voor ons?

Stel ze direct

Barry van Rooij Barry van Rooij 06 40 90 15 14
Senior Consultant Procesindustrie
Dennis  Bolman Dennis Bolman 06 18 69 23 25
Junior Consultant Procesindustrie

STAAT JOUW JOB ER NIET TUSSEN?

Geen nood. Samen vinden wij 'm.

We willen een paar dingen van je weten. Daarna zoeken we met jou de baan waar je echt in thuis bent. Klik!
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.