• METAAL-
    BEWERKER

    VACATURES

    Laat jouw gegevens achter en wij gaan kijken of wij jouw droombaan kunnen vinden

Banen voor Metaalbewerkers

Metaalbewerker vacatures

Ontdek de wereld van precisie en vakmanschap als metaalbewerker met ProfMatch als jouw professionele gids. Als vooraanstaand recruitmentbedrijf begrijpen wij het belang van ervaren metaalbewerkers in het vormgeven van innovatieve projecten en technologische vooruitgang. Als metaalbewerker ben je de sleutelfiguur die bijdraagt aan de constructie, reparatie en het onderhoud van metalen componenten. Bij ProfMatch zijn we toegewijd aan het verbinden van getalenteerde metaalbewerkers met stimulerende carrièremogelijkheden in diverse sectoren. Of je nu uitblinkt in lassen, snijden, of CNC-bewerkingen, wij streven ernaar om jouw unieke vaardigheden te matchen met de perfecte metaalbewerkerspositie. Ontdek de mogelijkheden met ProfMatch en laat ons je begeleiden naar een boeiende carrière in de wereld van metaalbewerking.
Totaal {{ ItemsCount }} vacatures
{{ItemsCount}} vacatures reset

WIE ZIJN WIJ?

PROFMATCH

Welkom bij ProfMatch, jouw partner in de wereld van techniek en procesindustrie. Als gespecialiseerd recruitmentbureau in Noord-Holland en groot Amsterdam brengen wij talentvolle kandidaten in contact met boeiende mogelijkheden binnen de techniek en procesindustrie. Of je nu een vaardige operator, een bekwame monteur technische dienst, of een toegewijde logistiekmedewerker bent, bij ons vind je de perfecte match. Wij begrijpen dat het vinden van de juiste vacature cruciaal is voor jouw carrière, en daarom richten wij ons op het matchen van talent met de meest geschikte posities in deze dynamische sectoren. Ontdek de mogelijkheden bij ProfMatch en zet de volgende stap in jouw professionele reis.


Extra informatie nodig?

Hieronder vind je alles over Metaalbewerking & Metaaltechniek

Wat is een Metaalbewerker

Een metaalbewerker is gespecialiseerd in het bewerken van metaal, waarbij verschillende methoden worden toegepast. De taken van een metaalbewerker omvatten het vervaardigen van onderdelen en constructies met diverse soorten metaal. Deze taken worden uitgevoerd met behulp van verschillende technieken, zowel handmatig als met machines. Voorbeelden hiervan zijn slijpen, lassen, buigen, boren, gieten, zagen en frezen.


Wat moet je kunnen als metaalbewerker?

Als metaalbewerker moet je bedreven zijn in het werken met diverse metalen en het beheersen van verschillende technieken, zoals slijpen, lassen, buigen, boren, gieten, zagen en frezen. Deze technieken vormen de kern van het werk van een metaalbewerker. Het is belangrijk op te merken dat specifieke functies, zoals die van een lasser, zich mogelijk uitsluitend richten op het lasproces.


Wat verdient een metaalbewerker?

Het gemiddelde salaris van een metaalbewerker varieert en wordt beïnvloed door diverse factoren, zoals ervaring, opleiding, het bedrijf en het vakgebied. Over het algemeen ligt het salaris van een metaalbewerker tussen €2.000 en €3.500.


Doorgroeimogelijkheden als Metaalbewerker

Als metaalbewerker zijn er verschillende carrièremogelijkheden. Je kunt doorgroeien naar functies zoals voorwerker of voorman, maar je hebt ook de mogelijkheid om je te specialiseren in een specifieke techniek. Denk hierbij aan specialisaties zoals lasser of constructiebankwerker. Zelfs binnen het vak van lasser kun je jezelf verder specialiseren, bijvoorbeeld als TIG-lasser of MIG/MAG-lasser. Wat doet een Allround metaalbewerker Als allround metaalbewerker richt je je voornamelijk op routinematige productiewerkzaamheden die afhankelijk zijn van machines. Je voert verschillende metaalbewerkingen uit, waaronder boren, tappen, zagen, conventioneel stansen (ponsen), knippen, puntlassen en meer. Je kunt worden ingezet op verschillende bewerkingsmachines.


Soorten Metaalbewerkers

Er bestaan diverse soorten metaalbewerkers, waarvan enkele belangrijke functies zijn: constructiebankwerker, lasser, assemblagemedewerker en montagemedewerker. De constructiebankwerker is gespecialiseerd in het verbinden en vormgeven van metalen, terwijl de lasser zich richt op het verbinden van metalen door middel van lassen. Assemblagemedewerkers zijn betrokken bij het samenstellen van onderdelen tot volledige metalen producten, terwijl montagemedewerkers verantwoordelijk zijn voor het monteren van verschillende metalen componenten. Elk van deze functies speelt een specifieke rol in het proces van metaalbewerking, variërend van het bewerken van ruwe materialen tot het assembleren van afgewerkte producten.


Wat is een lasser?

Een lasser is een vakman die metalen onderdelen met elkaar verbindt door gebruik te maken van diverse lastechnieken. Op deze manier creëert een lasser diverse constructies van materialen zoals staal, RVS, aluminium en andere metalen. Vaak wordt gevraagd naar specifieke lastechnieken, waarbij TIG of MIG/MAG veelvoorkomend zijn.


Wat is een constructiebankwerker

Een constructiebankwerker is een vakman die gespecialiseerd is in het bewerken van verschillende materialen, waaronder roestvrij staal (RVS), aluminium, staal en kunststof, met als uiteindelijk doel deze materialen te verbinden tot afgewerkte producten. De taken van een constructiebankwerker omvatten het gebruik van diverse technieken, zoals buigen, zagen, boren, snijden en lassen. Buigen wordt toegepast om materialen in de gewenste vorm te brengen, terwijl zagen en boren dienen voor het op maat maken en het creëren van gaten in het materiaal. Het snijden van materialen kan nodig zijn om complexe vormen te verkrijgen. Lassen is een essentiële vaardigheid, omdat het constructiebankwerkers in staat stelt verschillende onderdelen stevig met elkaar te verbinden. Over het algemeen speelt een constructiebankwerker een cruciale rol in de productie van diverse constructies en componenten, waarbij precisie en bekwaamheid van groot belang zijn.


Wat is het verschil tussen een constructiebankwerker en een lasser?

Een constructiebankwerker is betrokken bij het vervaardigen en assembleren van metalen constructies, waarbij taken zoals snijden, buigen en lassen worden uitgevoerd. Ze werken aan diverse structuren, zoals frames en trappen. Aan de andere kant is een lasser gespecialiseerd in het verbinden van metalen onderdelen door middel van verschillende lastechnieken. Lassers moeten nauwkeurig werken volgens specificaties en normen. Terwijl een constructiebankwerker zich bezighoudt met algemeen metaalbewerkingswerk, ligt bij een lasser de focus vooral op het lassen zelf. Hoewel er overlapping kan zijn, zijn deze rollen over het algemeen meer gespecialiseerd, waarbij constructiebankwerkers zich bezighouden met diverse metaalbewerkingstaken en lassers zich concentreren op het creëren van duurzame lasverbindingen.


Dit is je takenpakket als Metaalbewerker

Bij het bewerken van verschillende soorten metaal, als metaalbewerker, is het essentieel om te weten welke technieken en machines het meest geschikt zijn voor elke variant. Het gebruik van lastechnieken om materialen met elkaar te verbinden, speelt een cruciale rol in metaalbewerking, vooral in de productie van auto's, schepen en machines. Als metaalbewerker werk je met diverse machines, zoals draaibanken, slijpmachines, freesmachines en CNC-machines. Het is van groot belang om deze machines goed te bedienen en regelmatig te controleren om ongelukken te voorkomen. Metaalbewerking vereist precisie, en daarom is het standaardpraktijk om je eigen werk en dat van collega's te controleren voordat het naar de klant gaat, om topkwaliteit te waarborgen. Constructietekeningen fungeren als handleidingen die grondig worden gelezen voor aanvang van het werk, zodat je precies weet wat te doen, tot op de millimeter.


Opleidingen voor Metaalbewerkers

Bij een opleiding in metaalbewerking kun je kiezen uit drie specialisaties: lasser, constructiewerker en constructie- en plaattechnoloog. Deze opleidingen zijn beschikbaar op MBO-niveaus 2, 3 en 4. Daarnaast kun je je specialiseren binnen jouw specialisme, bijvoorbeeld door verschillende lastechnieken te leren of door specifiekere metaalbewerkingsmachines te gebruiken.


Eigenschappen en competenties Metaalbewerker

Als metaalbewerker heb je bepaalde eigenschappen en competenties nodig voor het vak. Voorbeelden hiervan zijn nauwkeurigheid, technisch inzicht, geduld en het vermogen om veilig te werken. Deze eigenschappen zijn van belang omdat metaal een kostbaar materiaal is dat met precisie moet worden bewerkt. Als metaalbewerker werk je met zware machines, waarvoor specifieke veiligheidsnormen moeten worden gehandhaafd.


Welke andere competenties moet een metaalbewerker hebben?

Metaalbewerkers moeten beschikken over een reeks competenties, maar hier zijn enkele minder vaak genoemde kenmerken die een metaalbewerker zeker nodig heeft, namelijk ondernemingszin, waarnemingsvermogen, discipline, analytisch denkvermogen, betrouwbaarheid en enthousiasme. Herken je deze kenmerken bij jezelf? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct.


Hoeveel verdien je als constructiebankwerker?

Het salaris van een constructiebankwerker varieert doorgaans tussen de €2.100 en €2.900. Het precieze inkomen hangt sterk af van factoren zoals ervaringsniveau, opleidingsachtergrond en de werkgever. Individuele vaardigheden en specialisaties kunnen ook invloed hebben op het salarisniveau. Het is belangrijk op te merken dat deze bedragen algemene gemiddelden zijn en dat de beloning in de metaalindustrie kan variëren op basis van regionale verschillen en specifieke arbeidsomstandigheden. Over het algemeen geldt dat meer ervaren constructiebankwerkers met gespecialiseerde vaardigheden hogere salarissen kunnen verwachten. Daarnaast kunnen aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals secundaire arbeidsvoorwaarden en bonussen, ook een rol spelen in het totale compensatiepakket.


Voordelen werken als Metaalbewerker via ProfMatch

Waarom is solliciteren via ProfMatch voordelig voor jou? ProfMatch heeft jarenlange ervaring in de branche en kan daardoor gemakkelijk met jou meespreken over je wensen, behoeften, mogelijke nieuwe kansen en eventuele uitdagingen waar je tegenaan loopt. Bovendien zetten wij ons voor 150% in om de perfecte baan voor je te vinden. Aarzel niet en solliciteer nu door hier te klikken om de vacatures te bekijken. Wil je liever een open sollicitatie insturen? Klik dan hier!

Heb je een vraag voor ons?

Stel ze direct

Hans  van Stijn Hans van Stijn 06 40 47 32 58
Senior Consultant Techniek
Hessel van Wieringen Hessel van Wieringen 06 50 55 00 99
Senior Consultant Techniek

STAAT JOUW JOB ER NIET TUSSEN?

Geen nood. Samen vinden wij 'm.

We willen een paar dingen van je weten. Daarna zoeken we met jou de baan waar je echt in thuis bent. Klik!
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.