Banen voor Monteurs

Monteur vacatures

Zoek je een uitdagende technische positie als monteur? Of je nu net je Mbo-opleiding hebt afgerond of juist ervaring hebt in de techniek en toe bent aan een nieuwe uitdaging, bij ons vind je diverse monteur vacatures die precies passen bij jouw technische expertise. Verken hieronder ons actuele aanbod aan vacatures voor monteurs en solliciteer direct! Als de ideale vacature op dit moment niet beschikbaar is, laat dan gerust je gegevens achter. We zijn er om je te ondersteunen bij het vinden van de perfecte technische mogelijkheid.
Totaal {{ ItemsCount }} vacatures
{{ItemsCount}} vacatures reset

WIE ZIJN WIJ?

PROFMATCH

Welkom bij ProfMatch, jouw partner in de wereld van techniek en procesindustrie. Als gespecialiseerd recruitmentbureau in Noord-Holland en groot Amsterdam brengen wij talentvolle kandidaten in contact met boeiende mogelijkheden binnen de techniek en procesindustrie. Of je nu een vaardige operator, een bekwame monteur technische dienst, of een toegewijde logistiekmedewerker bent, bij ons vind je de perfecte match. Wij begrijpen dat het vinden van de juiste vacature cruciaal is voor jouw carrière, en daarom richten wij ons op het matchen van talent met de meest geschikte posities in deze dynamische sectoren. Ontdek de mogelijkheden bij ProfMatch en zet de volgende stap in jouw professionele reis.


Extra informatie nodig?

Hieronder alle informatie over Monteurs & Techniek

Wat is een monteur

Een monteur is een werknemer die helpt bij het bouwen, onderhouden en indien nodig repareren van installaties. Omdat er in veel branches vraag is naar monteurs, zijn er talloze mogelijkheden om je als monteur te specialiseren in verschillende vakgebieden. Er zijn diverse specialismes binnen het monteur vak, zoals mechanisch monteur of elektromonteur. Op deze pagina worden alleen de mechanische monteur vacatures behandeld. Wil je meer weten over elektromonteurs? Dan moet je de elektromonteur pagina bekijken!


Wat moet je doen als monteur?

Als monteur draag je de verantwoordelijkheid voor de installatie, het onderhoud en de reparatie van diverse apparaten. Je hebt te maken met machines die mogelijk defect zijn en gerepareerd moeten worden, of juist gloednieuw zijn en geïnstalleerd moeten worden. Door gebruik te maken van je technische en praktische kennis zorg je ervoor dat alles correct functioneert.


Salaris van een monteur

Het gemiddelde salaris van een monteur vertoont aanzienlijke variatie en wordt beïnvloed door diverse factoren, waaronder ervaring, opleidingsniveau en het specifieke bedrijf. In het algemeen varieert het salaris van een monteur tussen de €2.500 en €3.400. Bij ons vind je een uitgebreid aanbod aan diverse monteur vacatures. Vergelijk en ontdek welke van onze aanbiedingen het beste aansluit bij jouw vaardigheden en ambities.


Welke monteur verdient het meest?

Bij het vergelijken van salarissen voor verschillende monteur functies valt op dat bepaalde posities aantrekkelijkere beloningen bieden dan andere. Een voorbeeld hiervan is de Monteur Technische Dienst, waar het gemiddelde salaris rond de €3.200 ligt. Een andere goed betaalde functie is die van elektromonteur, met een gemiddeld salaris van €2.980. Vergelijkbaar daarmee is de servicemonteur met een gemiddeld inkomen van €2.925. Hoewel de salarissen relatief dicht bij elkaar liggen, blijkt uit de gegevens dat een Monteur Technische Dienst over het algemeen het hoogste gemiddelde salaris geniet.


Hoeveel verdient een monteur netto?

Het nettoloon van een monteur is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder belastingaftrek, pensioenbijdragen en andere inhoudingen. Bij een gemiddeld brutoloon tussen de €2.500 en de €3.400, kan het nettoloon naar schatting tussen de €2.100 en de €3.200 liggen. Deze bedragen kunnen variëren afhankelijk van individuele omstandigheden.


Wat verdient een ervaren monteur?

Het salaris van een monteur in Nederland varieert, met een gemiddeld jaarsalaris van ongeveer €33.000 of €16,92 per uur. Instapsalarissen beginnen bij €28.800 per jaar, maar meer ervaren werknemers kunnen tot €39.091 per jaar verdienen. In maandelijkse termen komt dat neer op ongeveer €3.250 bruto per maand.


Wat verdient een monteur niveau 3?

Een monteur op niveau 3 verdient over het algemeen meer dan beginnende monteurs of degenen met een niveau 2 diploma. Dankzij het hogere opleidingsniveau varieert het salaris voor een monteur op niveau 3 doorgaans tussen de €2.800 en €3.600 bruto per maand.


Doorgroeimogelijkheden als monteur

Als monteur zijn er veel doorgroeimogelijkheden binnen de diverse specialisaties van het vak. Denk hierbij aan functies zoals hoofd technische dienst, elektromonteur, 1e monteur, voorman monteur, allround monteur en nog veel meer. Hierbij hangt het vooral af welke kant jij op wilt gaan qua scholing en specialisatie. 


Soorten Monteurs

Er zijn verschillende soorten monteurs, en momenteel bemiddelen wij voor diverse monteurs. Over het algemeen vallen deze monteurs onder twee vakgebieden: elektronische monteurs en mechanische monteurs. Aan de elektronische kant heb je bijvoorbeeld elektromonteurs, terwijl aan de mechanische kant functies zoals installatiemonteur en servicemonteur vallen. Op deze pagina bevinden zich alle monteur vacatures.


Wat doet een mechanisch monteur?

Een mechanisch monteur is verantwoordelijk voor de installatie en reparatie van mechanische apparatuur en onderdelen. Dit omvat alle machines en producten die kunstmatige bewegingen vertonen. Binnen een organisatie fungeert de mechanisch monteur vaak als specialist voor specifieke apparatuur of technieken, waarbij collega's zich tot jou wenden met vragen over deze zaken.Dit is je takenpakket als monteur

Het takenpakket van een monteur kan variëren afhankelijk van het specifieke vakgebied. Over het algemeen omvat het de volgende taken: Installeren en Onderhouden, Diagnostiek, Technische Documentatie en Veiligheid. Monteurs installeren, repareren en onderhouden verschillende soorten apparatuur en systemen, afhankelijk van hun specialisatie (bijvoorbeeld elektromonteur, monteur werktuigbouwkunde, etc.). Ze identificeren en diagnosticeren storingen of problemen in machines of systemen, lezen en begrijpen technische tekeningen, handleidingen en andere documentatie, en leven veiligheidsvoorschriften en -procedures na tijdens installatie, onderhoud en reparatiewerkzaamheden.


Opleidingen voor monteurs

Er zijn verschillende opleidingsmogelijkheden voor monteurs, zoals Mbo-opleidingen in Nederland die diverse technische richtingen aanbieden, zoals elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Daarnaast verzorgen veel bedrijven specifieke trainingen voor hun monteurs, gericht op de gebruikte apparatuur of systemen. Bovendien kunnen certificeringsprogramma's van brancheorganisaties de geloofwaardigheid van een monteur vergroten.


Eigenschappen en competenties monteur

Om succesvol te zijn als monteur zijn enkele belangrijke eigenschappen en competenties nodig, waaronder technisch inzicht voor een goed begrip van technische principes en het vermogen om technische tekeningen te lezen. Daarnaast is probleemoplossend vermogen van essentieel belang voor het snel en effectief identificeren en oplossen van problemen. Een hoog veiligheidsbewustzijn is noodzakelijk, evenals het vermogen om goed samen te werken in teamverband, omdat monteurs vaak in teams werken. Duidelijke communicatieve vaardigheden zijn belangrijk, zowel in de samenwerking met collega's als in de communicatie met klanten.


Wat verdient een mechanisch monteur

Het salaris van een mechanisch monteur varieert sterk per bedrijf, maar gemiddeld ligt het tussen de €2.400 en €3.400. Dit bedrag is ook afhankelijk van het opleidingsniveau en de ervaring van de monteur.

Als je meer specifieke informatie nodig hebt of andere aspecten wilt bespreken, laat het me dan weten, zodat ik eventueel aanvullende details kan verstrekken.

Wat is een Allround Monteur?

Als Allround Monteur ben je verantwoordelijk voor het oplossen van diverse technische vraagstukken. Daarnaast vervul je de rol van onderhoudsmonteur door zorg te dragen voor het periodieke onderhoud van zowel apparaten als machines. Als er geen reguliere onderhoudstaken gepland zijn, richt je je op het proactief detecteren van potentiële technische problemen.


Voordelen werken als monteur via ProfMatch

Naast dat het heel leuk is om via ProfMatch je nieuwe baan te bemachtigen, zitten er ook nog veel voordelen aan vast. Bij ProfMatch ben je namelijk niet slechts een nummer of kandidaat, maar een mens. Wij proberen echt naar je te luisteren en je wensen en behoeften in kaart te brengen, zodat jij zeker weet dat je de juiste baan hebt gevonden. Daarbij staan we dag en nacht voor je klaar, zodat jij nooit met vragen komt te zitten. Wil je via één van onze vacatures solliciteren? Klik dan hier om weer alle vacatures te zien. Op zoek naar iets anders? Klik dan hier voor een open sollicitatie! 

Heb je een vraag voor ons?

Stel ze direct

Hans  van Stijn Hans van Stijn 06 40 47 32 58
Senior Consultant Techniek
Hessel van Wieringen Hessel van Wieringen 06 50 55 00 99
Senior Consultant Techniek

STAAT JOUW JOB ER NIET TUSSEN?

Geen nood. Samen vinden wij 'm.

We willen een paar dingen van je weten. Daarna zoeken we met jou de baan waar je echt in thuis bent. Klik!
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.