Banen in de procesindustrie

Operator vacatures

Stap in de wereld van mogelijkheden als Operator, waar we op zoek zijn naar een gemotiveerde professional met een passie voor het soepel laten verlopen van productieprocessen. Als Operator speel je een cruciale rol in het waarborgen van efficiëntie en kwaliteit. We zijn op zoek naar iemand die gedreven is, technisch onderlegd en enthousiast om bij te dragen aan het succes van de procesindustrie. Ontdek de uitdagende kansen die voor je liggen en word een essentiële schakel in de dynamische omgeving van de procesindustrie.
Totaal {{ ItemsCount }} vacatures
{{ItemsCount}} vacatures reset

WIE ZIJN WIJ?

PROFMATCH

Welkom bij ProfMatch, jouw partner in de wereld van techniek en procesindustrie. Als gespecialiseerd recruitmentbureau in Noord-Holland en groot Amsterdam brengen wij talentvolle kandidaten in contact met boeiende mogelijkheden binnen de techniek en procesindustrie. Of je nu een vaardige operator, een bekwame monteur technische dienst, of een toegewijde logistiekmedewerker bent, bij ons vind je de perfecte match. Wij begrijpen dat het vinden van de juiste vacature cruciaal is voor jouw carrière, en daarom richten wij ons op het matchen van talent met de meest geschikte posities in deze dynamische sectoren. Ontdek de mogelijkheden bij ProfMatch en zet de volgende stap in jouw professionele reis.


Meer informatie nodig?

Bekijk dan hieronder alle informatie over Operators & Procesindustrie


Een nieuwe uitdaging als Operator? Kijk of het bij jou past!

Ontdek de opwindende wereld van de operator, waar jij de sleutel bent tot soepele operaties en constante innovatie. Als operator ben je niet alleen essentieel voor productie, transport en technologische vooruitgang, maar biedt deze rol ook een breed scala aan mogelijkheden voor specialisatie. Jouw inspanningen dragen direct bij aan het succes van organisaties, en de voortdurende evolutie van technologie biedt een dynamische en uitdagende omgeving. Kies voor een carrière als operator en ervaar de voldoening van een rol die niet alleen financiële stabiliteit biedt, maar ook een opwindende reis vol kansen en groei. Waar wacht je nog op? Ontdek de wereld van de operator en zet de volgende stap naar een boeiende en lonende carrière! Nog niet helemaal overtuigd of heb je nog wat vragen over de baan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Hieronder vind je alles dat je moet weten over een operator!


Wat is een operator?

Een operator is essentieel voor het soepel functioneren van machines en installaties in het productieproces. Er zijn twee hoofdcategorieën: machine-operators, die specifieke machines bedienen, en procesoperators, die het volledige productieproces bewaken en regelen. Beide categorieën dragen bij aan de kwaliteit en efficiëntie van het eindproduct, met machine-operators gericht op specifieke taken en procesoperators die een breder overzicht hebben en het gehele proces beheren. Samenwerking en technische vaardigheden zijn cruciaal voor operators om succesvol bij te dragen aan de productie.


Wat doet een operator?

Als operator ben je verantwoordelijk voor diverse taken, waaronder het nauwkeurig bedienen van machines, het snel identificeren en oplossen van kleine storingen, het melden van grote storingen aan de technische dienst, het uitvoeren van onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden, en het zorgvuldig controleren en registreren van productiegegevens. Deze verantwoordelijkheden dragen bij aan het soepel verlopen van het productieproces en de productie van hoogwaardige eindproducten.


Hoe ziet de werkdag van een operator eruit?

De dag van een operator begint met het zorgvuldig opstarten en monitoren van systemen en machines, waarbij de focus ligt op het handhaven van operationele doelstellingen. Regelmatige controles en inspecties worden uitgevoerd om de kwaliteit te waarborgen, waarbij de operator snel beslissingen neemt en samenwerkt met collega's om processen soepel te laten verlopen. Communicatie is van vitaal belang, en de operator evalueert de dag nauwkeurig, met aantekeningen over prestaties en mogelijke verbeteringen. Het werk van een operator is dynamisch en vereist multitasking, variërend van het bedienen van machines tot het beheren van geavanceerde productielijnen, waardoor elke handeling directe invloed heeft op het succes van de operaties en de kwaliteit van het eindproduct.


Wat verdien je als operator?

Het salaris van een operator wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder opleidingsniveau en ervaring. Daarnaast spelen de diensten die worden gedraaid een belangrijke rol. Vooral ploegendiensten kunnen het salaris aanzienlijk verhogen vanwege de toeslagen die worden toegepast. Bijvoorbeeld, een aanvankelijk bruto salaris van €2.400 kan door deze toeslagen oplopen tot €2.700. Over het algemeen varieert het salaris van een operator tussen de €2.400 en €3.800, afhankelijk van de specifieke omstandigheden en vereisten van de functie.


Welke soorten operator zijn er?

Binnen het vak operator kan je twee verschillende kanten op, namelijk de machine-operator kant of de procesoperator kant. Hieronder staat er in het kort een uitleg per soort: Als machine-operator draag je de verantwoordelijkheid voor een specifiek gedeelte van het productieproces. Meestal ben je toegewijd aan het beheer van één specifieke machine en zorg je ervoor dat deze soepel blijft draaien. Of het nu gaat om het verhelpen van storingen, het oplossen van afwijkingen of het uitvoeren van controles, jij bent degene die ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt
Als procesoperator heb je de verantwoordelijkheid over het volledige productieproces en zorg je ervoor dat alle machines optimaal blijven functioneren. Vaak stuur je de machines aan via geavanceerde computersystemen, waarmee je in feite de mens achter de machine bent. Je bent de regisseur die ervoor zorgt dat alles soepel verloopt en elk onderdeel van het proces perfect op elkaar is afgestemd!


Hoe wordt je een operator?

Om operator te worden kan je veel verschillende wegen nemen. Ervaring is aardig van belang maar een opleiding richting de techniek helpt al enorm. Deze opleiding heet de VAPRO opleiding. Dit diploma behaal je met een technische mbo-opleiding. Daarbij zijn er ook een aantal trainingen die je kan volgen om een operator te worden. Deze trainingen/cursussen zijn VCA en Heftruckcertificaat.

Ook zijn er specifieke opleidingen voor operators. Zo heb je de opleiding voor operator A, operator B en operator C. Deze opleidingen verschillen en creëren drie verschillende soorten operators.

Operator A: Als je alles wilt leren over het productieproces en hoe je het vlekkeloos kunt laten verlopen, ben je hier aan het juiste adres. De opleiding duurt slechts 1,5 jaar, en daarna ben je klaar om direct aan de slag te gaan als operator!

Operator B: Meer verantwoordelijkheid en een veelzijdige positie, dat is wat je als Procesoperator B te wachten staat. In een periode van twee jaar krijg je grondige kennis van de ins en outs van het productieproces. Om via ProfMatch aan de slag te kunnen als VAPRO B-operator, is een erkend mbo-diploma op minimaal niveau 3 in de procestechniek een vereiste

Operator C: Tijdens de opleiding Operator C leert de deelnemer om technische kennis te gebruiken om processen of producten te optimaliseren. Hiervoor is niet alleen vakkennis nodig, maar ook vaardigheden zoals het kunnen analyseren en het doen van verbetervoorstellen. De opleiding Operator C is een uitdagende opleiding die operators leert hoe ze hun technische kennis en inzicht in kunnen zetten om processen te optimaliseren en verbeteringen door te voeren. De opleiding duurt minimaal 4 jaar en is een niveau 4 opleiding.


Wat moet je kunnen als operator?

Als operator zijn belangrijke vaardigheden onder meer technisch inzicht, probleemoplossend vermogen, nauwkeurigheid en de bekwaamheid om met industriële machines te werken. Goede communicatieve vaardigheden en teamwork zijn eveneens essentieel. Deze vaardigheden stellen operators in staat om effectief te werken, problemen snel op te lossen en bij te dragen aan een efficiënt productieproces.


Wat is een Allround operator?

Een allround operator is een professional die bedreven is in diverse aspecten van het productieproces en in staat is om verschillende machines te bedienen. Deze functie brengt extra verantwoordelijkheden met zich mee, waaronder het optimaal houden en laten functioneren van alle apparatuur in het productieproces. Allround operators opereren vaak zelfstandig en spelen een sleutelrol bij het handhaven van efficiëntie en kwaliteit binnen het productieproces.


Wat doet een allround operator?

Een allround operator vervult verschillende taken, waaronder het bedienen van diverse machines, het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en mogelijk het trainen van nieuwe operators. Deze breed scala aan verantwoordelijkheden maakt allround operators veelzijdige professionals die een cruciale rol spelen in het soepel laten verlopen van het productieproces.


Wat verdient een allround operator?

Het salaris van een allround operator varieert, afhankelijk van factoren zoals ervaring, sector en locatie. Over het algemeen ligt het salaris van een allround operator doorgaans tussen de €2.500 en €3.400. Dit salarisniveau weerspiegelt de bredere set vaardigheden en verantwoordelijkheden die aan deze rol zijn gekoppeld in vergelijking met gespecialiseerde operators. Het is belangrijk op te merken dat individuele omstandigheden en arbeidsmarktfactoren ook van invloed zijn op het daadwerkelijke salarisniveau. Het raadplegen van salarisbenchmarkgegevens in de specifieke sector en regio kan een nauwkeuriger beeld geven.


Wat verdient een procesoperator?

Het salaris van een procesoperator kan inderdaad variëren, maar ligt over het algemeen in het bereik van enkele duizenden euro's per maand, afhankelijk van ervaring en locatie. Gemiddeld verdient een procesoperator tussen de €2.500 en €3.300 per maand, exclusief toeslagen. Het precieze salaris kan worden beïnvloed door factoren zoals de industrie waarin de operator werkzaam is, het niveau van verantwoordelijkheid en eventuele specifieke certificeringen of specialisaties die de operator bezit. Het is raadzaam om specifieke salarisinformatie te raadplegen op basis van de sector en regio waarin de procesoperator actief is.


Groei door tot monteur of ... 

Als je al jaren ervaring hebt als procesoperator of machine operator en je hebt een voorliefde ontwikkeld voor het oplossen van storingen en andere technische problemen, zou de rol van monteur wel eens een natuurlijke stap vooruit kunnen zijn. Je ervaring in de techniek en als operator heeft je al vertrouwd gemaakt met verschillende aspecten van machines en systemen, waardoor je een stevige basis hebt voor een carrière als monteur.

Overweeg eens onze vacatures voor monteurs te bekijken en ontdek nieuwe uitdagingen die beter aansluiten bij jouw interesse in het oplossen van technische problemen. Met jouw achtergrond en ervaring zou je in staat moeten zijn om jouw technische vaardigheden verder te ontwikkelen en een waardevolle bijdrage te leveren aan het oplossen en voorkomen van storingen. Een overstap naar de rol van monteur kan niet alleen een nieuwe uitdaging bieden, maar ook nieuwe kansen voor groei en professionele ontwikkeling.

Kenmerken van een operator

Als operator is het essentieel om gevoel voor techniek te hebben en een zekere mate van technisch inzicht te bezitten. Daarnaast zijn zelfstandigheid, oog voor detail en flexibiliteit belangrijke eigenschappen die bijdragen aan effectief opereren in een technische omgeving. Deze kenmerken stellen operators in staat om taken nauwkeurig en zelfstandig uit te voeren, terwijl ze flexibel kunnen inspelen op veranderende omstandigheden.


  Voordelen werken als Operator via ProfMatch

  Via ProfMatch aan een baan komen brengt een aantal voordelen met zich mee. Tijdens het zoeken van een baan is het via ProfMatch gemakkelijk om verschillende soorten vacatures te vergelijken. Wij hebben meer dan 300+ vacatures openstaan waaruit je kunt vergelijken. Daarbij streven wij ernaar om jullie te helpen aan een vaste baan. Hierdoor kunnen we garanderen dat er bij elke vacature uitzicht is op een vaste baan! Voor meer informatie over ons kan je onze over ons pagina lezen. Hier staat meer over wie we zijn en waar wij voor gaan.

  Heb je een vraag voor ons?

  Stel ze direct

  Barry van Rooij Barry van Rooij 06 40 90 15 14
  Senior Consultant Procesindustrie
  Jimi Kooge Jimi Kooge 06 48 41 92 45
  Senior Accountmanager

  STAAT JOUW JOB ER NIET TUSSEN?

  Geen nood. Samen vinden wij 'm.

  We willen een paar dingen van je weten. Daarna zoeken we met jou de baan waar je echt in thuis bent. Klik!
  Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
  Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.